Neodolateľná polievka pre najväčších labužníkov

Tekvice so zaujímavým názvom – HOKKAIDO, dnes dostanete aj u nás úplne bez problémov. Viete si ich ale aj vypestovať, takže ak máte kúsok zeme, pestujte. Nie je to fakt nič náročné. Nebudem sa venovať ich pestovaniu a ani kupovaniu, ale polievke, ktorú budete milovať najviac na svete. Asi viete, že si z tejto tekvice môžete pripraviť krémovú polievku. Aby však chutila presne tak, ako má. Musíte poznať dve základné ingrediencie. Bez nich to totiž nie je ono.
 Oranžový krém.jpg

Čarovné a voňavé

 
Nezačnem klasicky zoznamom toho, čo na polievku potrebujete, pretože by som to celé pokazil. Najprv vám prezradím tie dve ingrediencie, ktoré v tejto polievke nesmú chýbať. Je to škorica a muškátová oriešok. So škoricou naozaj nešetrite. Musí ju byť cítiť. S orieškom už buďte trochu opatrní, pretože je vo vyšších dávkach jedovatý.
 
Budete potrebovať (áno, aj k tomu sme sa dostali)

  • Tekvicu hokkaido, najlepšie mladú, aby ste mohli použiť aj jej semená
  • Škoricu
  • Muškátový orech, najlepšie celý, lebo ten nastrúhaný má strašne slabú arómu
  • Asi dva zemiaky
  • Červenú papriku
  • Soľ
  • Olej alebo maslo
  • Smotana, no nemusí byť

 tekvica hokkaido.jpg

Šupa je šupa!

 
Postup prípravy je tak jednoduchý, že by tento článok skončil veľmi rýchlo, takže ešte pred tým, ako vám ho prezradím, vám prezradím, že tekvicu varte aj zo šupkou. Tieto tekvice sa jedia aj s ňou a práve v šupe je najviac všetkého zdravého.
 
Postup prípravy:

  • Tekvicu nakrájajte alebo nastrúhajte a nechajte uvariť – udusiť do mäkka spolu so zemiakom
  • Keď bude mäkká, rozmixujte ju
  • Pridajte všetky korenia a olej a dochuťte podľa chuti
  • Ak budete mať mladú tekvicu, opražte semená na panvici a jedzte ich spolu s polievkou
  •  A vlastne ešte tá smotana… tú môžete pridať po dovarení na zjemnenie alebo aj nemusíte. Polievka je totiž dobrá aj bez smotany. Ak, tak používajte šľahačku a určite nie veľa. Konzistencia polievky by mala byť krémová, ale nie až príliš hustá.